قطعا ایران راهکارهایی  برای مقابله با ادعای کشورهای مستبد دارد که صادرات نفت ایران به صفر اتفاق نیفتد، در این میان کشورها و شرکت‌هایی وجود دارند که از ایران نفت خریداری کنند. شرکت‌ها و کشورهایی که بدون اتکا به کشورهای مستبد در سطح دنیا تبادلات تجاری خود را در قالب بخش خصوصی انجام می دهند، از جمله این شرکت ها در ترکیه و چین وجود دارد که همچنان هم به صورت سنتی با ایران مبادلات نفتی خود را انجام می دهند.

حال سوالی در این بین مطرح می شود که آیا کره جنوبی و ژاپن تحریم های نفتی علیه ایران را رعایت می کنند؟ نظریه های اقتصادی این امر را تایید نمی کند، زیرا این کشورها در ادوار گذشته هم با تحریم ها بین المللی خیلی موافقت نکرده و نفت را به مقدار نیاز پالایشگاه ها از ایران خریداری کرده اند.

در حال حاضر  مسئله اصلی استفاده از منافع صادرات نفت است. باید ساختار های مالی وجود داشته باشد که بشود از طریق آنها از منافع صادرات نفت و مشتقات آن بهره برد. در واقع خروج از اقتصاد نفتی یا نفت محور، نوعی راهکاری جدی برای بی اهمیت بودن تحریم ها بی‌اساس است.

تاثیر تصمیم آمریکا بر قیمت نفت و اینکه آیا این موضوع به زیان خود ترامپ خواهد شد هم موردی است که در محافل تخصصی مورد بحث قرار می گیرد. قیمت نفت احتمالا ۲، سه درصد تا پنج درصد یا کمی بیشتر افزایش پیدا کند.